Израелските военни отново настояха на сутрешен брифинг, че групировката Ислямски джихад,

...
Израелските военни отново настояха на сутрешен брифинг, че групировката Ислямски джихад,
Коментари Харесай

Израел поставя под съмнение броя на жертвите и тежестта на разрушенията в болницата

Израелските военни още веднъж настояха на утринен брифинг, че групировката " Ислямски джихад ", а не Израелските отбранителни сили (IDF), е виновна за детонацията в болница в линията Газа, оповестява Би Би Си.

" Незабавно извършихме обзор с всички съответни елементи ", сподели представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари пред кореспонденти.

Според него във вторник в 18:15 локално време - преди детонацията в болничното заведение - " Хамас " е изстрелял ракети против Израел. " В 18:59 " Ислямски джихад " изстреля залп от към 10 ракети от близкото гробище. "

В същото време имаше съобщения за детонация в болница в град Газа, акцентира представителят на израелската войска.

" Ислямски джихад " по-рано отхвърли присъединяване в офанзивата против болничното заведение. Групата назова израелските изказвания по този въпрос " неистина ".

Хагари също по този начин твърди, че " Хамас " знае, че детонацията е била породена от пропуск на ракета на " Ислямски джихад ", само че е почнал " световна медийна акция ", с цел да упрекна Израел. " Те стигнаха до такава степен, че преувеличиха броя на жертвите ", сподели представителят. " Те схванаха сигурно, че болничното заведение е била развалена от ракета, изстреляна от бойци на " Ислямски джихад ". "

Той сподели, че въздушните фрагменти удостоверяват, че няма пряк удар в болничното заведение и няма развалени близки здания. Единствената развалена зона е паркингът на болничното заведение, сподели Хагари.

Показвайки диаграма на болничното заведение, той сподели пред кореспонденти, че сградата на болничното заведение не е получила доста съществени вреди - " стените са непокътнати ". Той сподели, че това е по този начин, тъй като детонацията е била породена от ракета на " Ислямски джихад ", която е " погрешно изстреляна ".

" Защо да Ви имаме вяра? " - попита американският публицист, като сподели, че в предишното е имало случаи, когато Израел е упреквал палестинците за избрани обстановки, а по-късно се е оказвало погрешно.

Хагари призна, че Израел от време на време прави прекомерно прибързани изводи, само че в този случай ръководството на страната и командването на армията са проучили обстановката, преди да създадат изказване.

Според него информацията за удара е деликатно тествана.

" Искахме да сме сигурни, че нашата версия е подкрепена с обстоятелства, за разлика от случаите, които споменавате ", отговори контраадмиралът.

Кореспондентът на Би Би Си Джереми Боуен попита дали има някакъв късмет управляващите в страни като Йордания, Саудитска Арабия и ОАЕ да повярват на израелската версия на събитията. Предния ден всички те остро осъдиха Израел за офанзивата против болничното заведение.

Хагари отговори, като прикани Би Би Си, като авторитетна медия в упоменатите страни, да помогне на израелската войска да популяризира резултатите от следствието и изрази вяра, че те ще се вслушат в информацията на Би Би Си.

Говорителят на IDF също сподели, че военните командири имат намерение да дават резултатите от разследването на Съединените щати и всяка страна, която желае да ги изследва.

Според Хагари, несъмнено, събитие като удар против болница провокира вълна от състрадание в света, само че той прикани да не забравяме, че " Хамас " знае по какъв начин майсторски да употребява медиите като оръжие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР